Aşk ve Evlilik

İslami evlilik olmadan asla

İSLAMİ EVLİLİK OLMADAN ASLA

Çok güzel bir evlilik yapabilirsiniz ama hiç bir evlilik eksiksiz, mükemmel değildir. Fertler, hata edebilir birisi ile evlendim diyebilmelidir. Aksi takdirde beklenilen o mükemmeliyetçiliğin yanında kusurlar bulduğunda o kusurları zamanla büyütecektir. Beklenti sonsuz olursa, biraz soğuk sunulan bir yemekte dahi erkeğin eşine bakışını değiştirip davranışını bozabilir. Aynı şekilde bir kadın, beklentisini sonsuz tutup beklentilere girerse kendi ürettiği hayal kırıklığında eriyip gidebilir. Ne yazık ki karşılaşılan ve tanık olunan, hatta yaşanılanlar hiçte bu yazılanın aksi değil.

islami-evlilik-olmadan-aslaBir erkek kendisinden onlarca yaş küçük bir bayanı hayal dünyasında besleyip kendine uygun görebiliyor. Kızı yaşındaki bir bayana ilgi duyduğunu sanıp duygusal ve nefsani baktığının farkında olamıyor. Fiziksel güzelliğine çabucak sarhoş olup hayal dünyasında fırtınalar estirerek onu eşi görmek istiyor. Kendi eğitimine, kültürüne, yaşam tarzına uygunluğunu düşünmeden onunla tanışabilmek adına ısrarcılığını sürdürebiliyor. Ve kendisinin İslami evlilik istediğini sanıyor. Israrcı olduğu o bayan onu kabul etse ne olur? Gerçekten mutlu olabileceğini, uyumlu olabileceğini sanıp hayal mi kuruyor?  Ve bir erkek nasıl oluyor da haram dolu geçmişiyle kendisi için haramın göz ile dahi olsa bakmadığı bir kadın isteyebiliyor? Kendisine erkek olmasından dolayı verildiği bir ayrıcalığın olduğunu mu sanıyor? İman etmek, ahlaklı olmak, namuslu ve şerefli olmak… Dinimizde, İslami evliliklerde tüm bunların ifadeleri ve davetleri kadına ayrı erkeğe ayrı mı işliyor? Müslüman evlilik, İslami evliliğin, davetiyelerinin kendisine özel olduğunu mu düşünüyor?

Sahi ey erkek! Sen bu dinin neyisin? Din senin neyin? Sana bu hakkı kim veriyor? Hala İslami evliliği anlayamadıysan bu sitede olmamalısın. Müslüman evliliği anlayamadıysan derhal üyeliğini iptal etmelisin.

Sen ey kadın! Sahi sen ne düşünüyorsun? İslami evliliğin anlaşılması hususunda sen neredesin? Yıllarca hayalinde besleyip büyüttüğün, o gökten zembille inmesini beklediğin beyaz atlı prensin bulutların ardından gelecek mi diyorsun? Dizilerin, film kahramanlarının siluetlerinden kurtulup ne zaman Allah’ın senin için uygun bulduğu kahramana evet diyeceksin?

Hayal ürünün olan büyüttüklerinle şu geldiğin yaşının farkında değilsin. Sana göre mutluluk senin halet-i ruhiyenle devşirdiklerin midir? Yoksa herkesin de fıtratına uygun olan islami evlilik midir?

Kişinin Müslümanlığının ispatı günlük yaşamlarındaki mevzularla ortaya çıkmaz mı? Hele de bu, kalan ömrünün miadı ise, cenneti kazanmanın rotası ise ki artık buna inanmalısın.

Unutmayın! Hiç bir kadın ve erkek sizi hayallerinizdeki gibi süsleyecek kadar güzel ve yakışıklı değildir.

İslami evlilikler ise tahmin edilemeyecek kadar aşk ve huzur doludur.

İslami evliliğiniz için söz verin. Biz de size söz verelim: İslami evlilik sitemiz Müslüman Kalpler ’den en uygun eşi size bulmaya.

Yazılanlardan, elbette ki müstesnalar kaideyi bozmaz.

İSLAMİ EVLİLİK MÜSLÜMAN KALPLER