Aşk ve Evlilik

Bir ömür hikayesi için İslami Evlilik

Bir ömür hikayesi için İslami evlilik:

Evlilik, bir ömrün beraber yolculuğudur. Bu yolculukta en güzel birliktelikler, acılar, tatlılar hikaye hikaye sermayedir anılara.

Evlilik planı içinde olan bireylerin eğitimi, kültürü, yaşı, hayata bakışı, ekonomik durumu gibi farklılıklar islami evlilik analizi olmadan değerlendirilmeye kalkışılırsa aranılan tüm vasıflar nefsani kalır. Nefsin hoş gördüğü bir vasıf yarın nahoş olur.

islami-ask-hikayesiBir zaman beğendiğin eş beğenilmez olur. Zira bugün var olan para boy-pos, endam yok olmaya mahkumdur. Baki kalan ise sadece ve sadece Müslüman evliliğin huzurundan ve mutluluğundan başka bir şey değildir.

Nefs dürtüsünün yarın neye yönlendireceği bilinmeyeceği için islami evlilik düşüncesi olmadan bir eş adayına talip olmak, bireyi sadece o  anın sarhoşluğu içinde belki mutlu eder. Lakin bir ömrün hikayesinin kahramanları olarak mutlu olmayı değil.

Unutulmamalıdır ki ortak noktalar islami evlilik anlayışı ile gözlemlenir. İçinde Allah zikredilmeyen evliliğin çiftleri mutlu etmesinin mümkünatı asla yoktur. Ki bu “Kalpler ancak Allahı zikretmekle tatmin olur” ayeti ile sabitken Allahın zikrinin olmadığı bir kalbe talip olmak sadece nefsin dürtüsüdür.

En uyumlu bir eş adayı ile evlilik istiyorsanız evliliğinizin adı islami evlilik olsun.

İslami evliliğinizin adı Müslüman kalplerle olsun.

İslami evliliğinizin adı Müslüman kalplerle olsun.