Aşk ve Evlilik

İşte İslami Evlilik

Hangi kadınla evlenilir, hangi kadın hayırlıdır?

Allah Resulü (s.a.v)  “Kadın dört şey için nikâhlanır; malı, soyu, güzelliği ve dini için. Sen dindar olanı tercih et” buyurur. Yine der ki: “Dini ve ahlakı sizi memnun eden birisi kız istemek üzere size gelirse, onu evlendirin. Böyle yapmazsanız yeryüzünde fitne ve büyük fesat olur” buyurmuştur.

“Güzel olmalarından ötürü kadınlarla evlenmeyin. Zira güzel olmaları onları (kibir ve gurur sebebiyle) alçaltacağından korkulur. Onlarla malları ve mülkleri sebebiyle de evlenmeyin, çünkü mal ve mülkün onları azdıracağından korkulur. Ancak onlarla İslamı (islami evliliği) esas alarak evlenin. And olsun ki, burnu kesik, kulağı delik siyahî dindar bir köle, dindar olmayan kadından hayırlıdır” buyurur, Efendimiz (s.a.v).

Efendimiz (s.a.v) e “Hangi kadın daha hayırlıdır?”diye sorulduğunda. “Kocası yüzüne baktığı zaman onu sevindiren, emrettiği vakit itaat eden, yanında bulunmadığı zaman malını ve iffetini koruyandır” buyurur.

Hangi erkekle evlenilir hangi erkek hayırlıdır?

“Sizin en hayırlılarınız kadınlarına karşı en iyi davrananlarınızdır. Ben sizin kadınlara en iyi davrananınızım” ve “Sizin en hayırlılarınız hanımlarını dövmeyeninizdir” buyurmuştur.

Ve  şimdi hangi kadınla evlenilir?  Hangi kadın hayırlıdır? Hangi erkekle evlenilir? Hangi erkek hayırlıdır?

İnsanın aile yuvasındaki mutluluğu ve huzuru günlük hayatını etkilediği gibi Allah’a olan kulluğunu da etkiler. Bir eş kişinin cennetini kazandırabileceği gibi cehennemi de olabilir.

iste-islami-evlilikDünyada ve ahirette cehennemi bir hayat yaşamamak için, bir müslümanın Allah ve Resulü’nün tavsiyeleri doğrultusunda bir evlilik yapması gerekir. İslami bir evlilik kişinin cennetidir. Müslüman bu tavsiye doğrultusunda evlenir ancak, netice olumsuz şekillense bile ahiret sorumluluğundan kurtulmuş olur. Zira bilir ki bu durum onun için bir imtihandır. “Hangimizin iyi işler yapacağını sınamak isteyen, onun için ölümü ve hayatı yaratanın Allah olduğunu bilen bir mümin asla dara düşmez. Çünkü akıbet yine hayır olacaktır onun için. Bu durumun sabır olduğunun bilinciyle “tevekeltü Alellah” der kurtulur mümin.

Şimdi soralım kendimize! Tercihlerimizin ne kadarı rahmani ne kadarı şeytani?

“Böyle yapmazsanız yeryüzünde fitne ve büyük fesat olur” buyurarak, maddi varlık ve güzellikler için evlenen, ve gittikçe yükselen boşanma oranlarına bakıldığında fesadın ve fitnenin başlıca kaynağının bu sebeplere bağlı olduğunu, bize bildiriyor Efendimiz (s.a.v).

Maddi varlık ve güzellik en vazgeçilmez olmasaydı boşanma oranları bu kadar yükselir miydi dersiniz?

O yüzden Kuvuf anlayışımız ne kadar dünyevi, ne kadar uhrevi bunu her zaman sorgulamamız gerekir.

Onun için diyelim ki!

Ya Rabbi!

Ramazanın bereketinde haneye bereket katacak bir eş nasip eyle!

Hayatımıza Kuran-ı Kerim ahlakı, bereketi getiren bir eş nasip eyle!

Senin yolunda yürüyeceğimiz eşler ve çocuklar bahşeyle!

Senin sevginin de içinde olacağı bir aile nasip eyle!

Bize İslami evlilik nasip eyle!