Aşk ve Evlilik

İnternetten İslami Evlilik, Hem de Önyargısız

Bir zamanlar eleştirdiğimiz, bir başkasında duyduğumuzda “nasıl olur, çok ilginç, buda mı olurmuş, ne günler göreceğiz” dediğimiz o günleri ve durumları yaşıyor olduk artık… Belki önyargılarımız, belki toplum baskısı, belki aile kültürü vs. şeyler bizlere bunları düşündürürken, şimdi çok daha ilerisinde yaşıyoruz o uç saydığımız yaşamları. Kendimiz tapulardan kurtulamamış olsak bile kızımız, oğlumuz, yani yeni nesil çok daha ötesinde yaşıyor birçok şeyi.

Biliyoruz ki bu durum bizlere de sirayet etmeye başladı. Anladık ki kurallar ve doğrular bizim değil çünkü. Anne-babadan gördüklerimiz, çevre faktörü ve toplumsal baskı ile yetişmişlik fikirlerimize ve yaşam felsefemize tapuluk yaptı durdu hep. Düşüncelerimizden tutun da giyim tarzımıza kadar her şey değişti. Değişen ve gelişen her şeyle beraber çoktan olmazsa olmazlarımız arasında yerini alan bir şey var ki oda internet. İnternet dünyasını tanıdıkça bize getirilerini ve bizden götürdüklerini gördük. Belki bazılarımız mağlup oldu götürdükleriyle… Dolayısıyla, götürdüklerine bakıp, önyargılarımız ve şartlanmışlıklarımız oluştu, internet dünyasının çirkeflikler ve yalanlarla dolu olduğuna yönelik.

İnternetten Evlilik

Bir zamanlar televizyon içinde geçerliydi bu durum. Oysa şimdi baktığımızda televizyona, yüzlerce binlerce kanallar yüklü içinde. Hangi kanalı açarsak onu seyrediyoruz. Zamanla anladık ki sorun televizyonda değildi. Dolayısıyla önyargılarımız sadece bizi bağladı ve bu yargılarımıza bağlılığımız televizyon dünyasını meşru olmayan alanlara iten insanlara teslim etti uzun yıllar. Ne yazık ki bu hatayı internet dünyası içinde yaptık. İletişim kurmak isteyen, insanlar tanımak isteyen, evlilik düşünen, farklı sebeplerle çevresinde bunu başaramayan kişileri o meşru olmayan alanlara bıraktık.

Ve onca negatifliğin içinden biz sesimizi Müslüman Kalpler olarak çıkardık. İslami evlilik dedik. Müslüman evlilik dedik. İslami evlilik sitesi olarak diğer sözde islami evlilik sitelerine örnek ve öncü olacak bir anlayışla “merhaba” dedik bundan 4 yıl kadar öncesinde. Ve bugün yepyeni yüzüyle Müslüman Kalpler en nezih iletişim sistemini size sunmaktan, kalplerinde İslam sevgisi taşıyan zarif kardeşlerimizi birbirleriyle tanıştırmaktan ve mutluluklarına vesile olmaktan onur duyar.

Her şeye bakılan önyargı ve şartlanmışlıklar gibi bizde elbette ki eleştirileceğiz. Bu eleştirileri asla yabana atmayacağız. Çünkü bu eleştiriler bize en doğruyu gösterecek. Eleştirilmeyecek isek orda sorun vardır demektir. Gayri ahlaki binlerce site içinde sitemizin ve sitemizdeki nezih kardeşlerimizin çirkefliğe bulaşmasına izin vermeden, Müslüman Kalpleri burada buluşturmaya devam edeceğiz. Her yerde olduğu gibi burada da nefsaniyetine ve şeytanına mağlup olanlar elbette olabilecektir. Önce Allah’ın izni ile sonra editörlerimizin tüm hassas takipleri ile ve de siz değerli üyelerimizin uyarılarıyla sitemizde sadece Müslüman Kalplerin atmasına yön vereceğiz. Diyoruz ki Müslüman Kalpler burada atıyor. Sizin için çarpan bir Müslüman Kalp burada mutlaka vardır. Ve sizi beklediğine emin olun.