Aşk ve Evlilik

Aşk, İslami Evliliktir

Evlilik; kişinin dünyadaki en önemli kararı olduğunu hepimiz biliyoruz. Evlilik ve İslami evlilik: Sizce bir fark var mı dersiniz? Evlilik istiyorum diyen İslami değil midir? Ya da İslami evlilik deyince kendimizi İslam görüp başkasını dışlamış mı oluyoruz dersiniz? Eğer bu şekilde bir düşünce uyanıyorsa zihnimizde sanırım şu Ayet-i Kerime bize en güzel cevabı vermiş oluyor:

“Kuşkusuz ben Müslümanlardanım, diyenden daha güzel sözlü kimdir?” ( Fussilet 33 )

Ben Müslümanım demek kimseyi dışlamak olmadığı gibi, bilakis sözlerin en güzeli ise, su içmenin, yemek yemenin, hatta neyi yiyip neyi içmenin bile İslamca olanı varsa o halde kiminle nasıl ve ne şekil evlenmenin de İslamca olanı elbette vardır. Ve bu ifade Müslümanlar için bir gururdur.

Gururluyuz, mutluyuz, iddialıyız da…  Zira şeffaf bir bültenle, asla üye çekmek amaçlı olmayan veya şişirilmiş üyelerle kimseye olmayanı var göstermek gibi bir aldatıcılığımız olmayacak. Biz Müslüman Kalpler, islami evlilik olarak bunun sözünü siz değerli kardeşlerimize veriyoruz. Zarif/şeffaf üyelik anlayışıyla ve kesinlikle beğeneceğiniz bir evlilik sistemi alt yapısıyla, siz Müslüman kalbinizi ararken keyif alacaksınız, sistemimizi kullanmaktan…

Biliyoruz, evlilik çevremizden bile zorken, internet evliliği olarak adlandırılan bir dünyadan evlilik belki daha zor. Evet belki… Biz şuna inanıyoruz; özünde hiç kimse kötü değildir. Eğer siz burada iseniz siz gibi biri mutlaka daha vardır. Biz sizi davet ediyoruz. İcabetiniz şerefimiz olacaktır.

İnsan her şeyin sahibi olabilir ve sahibi olduğu her şeyi değiştirebilir; beğendiği bir şeyi, mesela işini, evini, arabasını…  Kolaylıkla değiştirebilir.

Evlilik içinde belki aynısını söyleyen olacaktır: “Boşanırsınız olur biter.” Peki, gönül kırıklığını nereye koyarız dersiniz? Hırsızlık sadece eşya çalmak mıdır?  İnsanın mutluluğunu yok etmek ve gönül kırmak, huzurundan, hayallerinden, geleceğinden, ömründen çalmak değil midir? Hele ki ortada çocuklar varsa üzülen sadece evliliğin sahipleri değildir. Ya aile? Ve onca mutluluğunuza tanık olan insanlar… Sizce bunların vebalinin bedeli bir eşyayı değiştirmek gibi olur mu dersiniz?

Başkalarını boş versek dahi, kendimizi düşünelim; psikolojimiz, özgüvenimiz yerle bir olmaz mı? Bu hayale erişmek için İslami bir evlilik için madden manen yetişen insanın yeniden kendini toparlaması elbette ki kolay olmayacaktır.

ask-islami-evliliktirO yüzden yineleriz ki her insan aslında özünde tertemizdir. Ben şöyle iyiyim, böyle güzelim ifadelerinden ziyade, “aradığımız Müslüman kalbin temel özelliği, kendi yüreğimizin özünü bize ayna olup gösteren olmalıdır” düşüncesindeyiz. Göreceli bir iyilik görmek maksudundaysak, yüreğimize ayna tutacak birini tercih etmek durumundayız. Zira herkesin aradığı tüm özellikler en başka İslam kavramı olmak üzere o temiz fıtratta, temiz öz de zaten mevcuttur. Ahlak, güvenilirlilik, sadakat, doğruluk, hizmet ehli olmak, İslam, hatta aşk bile..

O halde yüreğimizi şefkate davet edelim ve aramadan önce aranılan olalım ki sizin gibi bir siz daha olsun.

İslami bir evliliğin dünyasına buyurun o halde:

İslami bir evlilik için Müslüman bir kalp Müslüman bir kalp için Müslüman kalpler